habanero omačka

09.09.2024

Podľa postupu sa vyrobia cca 2 poháre omáčky.

Ingrediencie:

5 strúčkov olúpaného cesnaku

1/2 pohára ošúpanej a nahrubo nasekanej mrkvy (1 stredne veľká mrkva)

1/2 pohára nahrubo nasekanej bielej cibule (cca polovica jednej cibule)

12 stredne veľkých Habanero Orange Chilli odstopkovaných (cca 350 g)

1 pohár jablkového ovocného octu

cca 2 čajové lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky cukru

Postup:

Opražiť cesnak v panvici na strednej teplote, neustále ho miešať, až kým nie je mäkký a zčernalý cca 10 - 15 minút. Následne ho nechajte vychladnúť.

V malom hrnci zmiešajte mrkvu, cibuľu a habanero s jablkovým octom a 1 pohárom vody. Hrniec dajte na varič, čiastočne ho zakryte pokrývkou a nechajte obsah variť na stredne až nízkom ohni kým nie je mrkva úplne mäkká (cca 10 minút). Následne sa celý obsah vleje do mixéra, pridá sa pražený cesnak, soľ a cukor. Takáto zmes sa mixuje, až kým nie je úplne hladká. V prípade, že je omáčka príliš hustá, je potrebné pridať ešte trochu vody a rozmixovať. Rovnako je možné pridať aj soľ, ak je potrebná na dochutenie. Takto pripravená omáčka sa môže naliať do pohárov. V prípade rýchlej spotreby nie je potreba sterilizácie. Omáčku stačí uložiť do chladničky.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.