habanero omačka
Podľa postupu sa vyrobia cca 2 poháre omáčky.
Ingrediencie:
5 strúčkov olúpaného cesnaku
1/2 pohára ošúpanej a nahrubo nasekanej mrkvy (1 stredne veľká mrkva)
1/2 pohára nahrubo nasekanej bielej cibule (cca polovica jednej cibule)
12 stredne veľkých Habanero Orange Chilli odstopkovaných (cca 350 g)
1 pohár jablkového ovocného octu
cca 2 čajové lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky cukru
Postup:
Opražiť cesnak v panvici na strednej teplote, neustále ho miešať, až kým nie je mäkký a zčernalý cca 10 - 15 minút. Následne ho nechajte vychladnúť.
V malom hrnci zmiešajte mrkvu, cibuľu a habanero s jablkovým octom a 1 pohárom vody. Hrniec dajte na varič, čiastočne ho zakryte pokrývkou a nechajte obsah variť na stredne až nízkom ohni kým nie je mrkva úplne mäkká (cca 10 minút). Následne sa celý obsah vleje do mixéra, pridá sa pražený cesnak, soľ a cukor. Takáto zmes sa mixuje, až kým nie je úplne hladká. V prípade, že je omáčka príliš hustá, je potrebné pridať ešte trochu vody a rozmixovať. Rovnako je možné pridať aj soľ, ak je potrebná na dochutenie. Takto pripravená omáčka sa môže naliať do pohárov. V prípade rýchlej spotreby nie je potreba sterilizácie. Omáčku stačí uložiť do chladničky.