Pikantné pesto z medvedieho cesnaku

09.09.2024

Jednoduchá omáčka z medvedieho cesnaku vhodná k cestovinám (napr. Špagety so špargľou a medvedím cesnakom) alebo na marinovanie mäsa, napr. jahňacieho. Ľahko sa skladuje v chladničke.

Pre informáciu - medvedí cesnak znižuje hladinu cholesterolu v krvi, prečisťuje organizmus a zbavuje ho jedov, zlepšuje trávenie.

Porcie: 4

Príprava: 4 hod. 15 min.

Ingrediencie:

2 veľké trsy čerstvého medvedieho cesnaku

1 PL píniových orieškov

50 g syru Padano

1 dl Extra virgin olivového oleja

1 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL soli

2 červené chilli papričky (najemno nasekané, odstopkované a bez semiačok)

Postup:

Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na jemno s kolískovým dvojnožom. V mažiari si roztlčieme zhruba 1/2 váhy medvedieho cesnaku a zároveň si nastrúhame syr Padano. Všetky suroviny plus najemno nasekané chilli si vložíme do jednej nádoby spolu s olivovým olejom, zakryjeme a necháme chvíľku odležať. Potom zmes vložíme do mixéra a rozmixujeme. Hotovú pastu necháme ďalej stáť cca 3 hodiny pri izbovej teplote. Po vzájomnom premiešaní a odstátí dochutíme pesto čiernym korením a soľou. Hotovou zmesou naplníme malé uzatvárateľné sklenené poháre a uložíme do chladničky, kde je možné pesto skladovať až 8 týždňov.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.