Sambal Oelek

09.09.2024

Sambal Oelek je tradičná indická chilli pasta jasne červenej farby s výrazne pikantnou chuťou. Používa sa ako základná prísada pre prípravu rôznych jedál, a to nielen indických.

Príprava: cca 30 min.

Ingrediencie:

200 g čerstvých chilli Cayenne Long Slim (prípadne niektorú silnejšiu chilli odrodu podľa vlastného uváženia)

250 ml vody

1 ČL kuchynskej soli

1 ČL cukru

1 PL octu

1 PL olivového oleja

Postup:

Odstopkujeme chilli a nakrájame ich na malé kúsky. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Znížime plameň, zakryjeme pokrievkou a varíme cca 15 minút. Následne chilli scedíme, vložíme do mixéra spolu s ostatnými prísadami a rozmixujeme na jemnú pastu. Tou naplníme sklenený pohár a môžeme skladovať v chladničke.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky